latinica  ћирилица
12/10/2014 |  18:14 | Аутор: Агенције

Сушић: Белгија боља од Велса, даћемо све од себе

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине сутра у Зеници против селекције Белгије игра трећи сусрет квалификација за наступ на европском првенству 2016. године у Француској.
Сафет Сушић - Фото: klix.ba
Сафет СушићФото: klix.ba

Селектор Сафет Сушић на данашњој прес-конференцији у Зеници је казао да ће његови играчи покушати да остваре прву побједу.

"Да ли ћемо успјети то је друга ствар. Белгија је сигурно боља екипа до Велса, неће бити лако али ћемо дати све да побиједимо" - казао је Сушић.

Он је додао да Белгији бод далеко више одговара него његовим играчима, те да ће они бити стрпљивији од бх. репрезентативаца.

"Не смијемо бити наивни. Не смијемо по сваку цијену кренути у напад и оставити њима пуно простора. То је изузетно добра екипа и када напада и када иде у контранапад" - казао је Сушић.

На питање о наступу Емира Спахића, Сушић је казао да је тешко очекивати да сутра наступи, али да ће му упутити позив за наредне утакмице.

Капитен екипе Един Џеко изјавио је да освојени бод против Велса "није лош", али да је наша екипа заслужила да побиједи.

"Белгија је сигурно једна од најбољи европских екипа. Не требамо бити наивни. Требамо паметно одиграти утакмицу и покушати побиједити. Белгија је у налету, поготово послије Свјетског првенства које су добро одиграли. Сигурно је да ће овдје покушати побиједити, мада мислим да би били заодовољни и бодом - изјавио је Џеко.

Сусрет Босна и Херцеговина - Белгија игра се у понедјељак у 20.45 сати на стадиону "Билино поље".