latinica  ћирилица
13/10/2014 |  07:29 | Аутор: Б92

Адвокат: Није рјешење извести на терен два или три нападача

Селектор Србије Дик Адвокат најавио је играчке и тактичке промјене за меч са Албанијом, али истиче да проблем у нападу неће ријешити увођење 2-3 нападача.

Србија је на старту квалификација за Европско првенство одиграла лоше у Јерменији и уз доста среће сјајним голом Зорана Тошића освојила бод (1:1).

"Вјерујте ми да ће на овом терену и друге екипе тешко доћи до бодова. Сада смо се окренули Албанији. Не игра као Јерменија, не брани се с толико играча, па вјерујем да ће нам бити много лакше", рекао је Адвокат.

Србија је у Јеревану играла само с Филипом Ђорђевићем у нападу, а нападач Лација практично није ни дотакао лопту.

"Није рјешење ни у срљању, проблем ефикасности не рјешава се пуким извођењем на терен екипе са два-три шпица. У модерном фудбалу сви морају да играју и напад и одбрану и да се убацују у празан простор. Ми на средини терена превише лако губимо посјед лопте и контролу, посебно у тренуцима када губимо и то су наши проблеми. Али, то може да се исправи и ја вјерујем да ће већ на наредној утакмици бити боље", истакао је селектор Србије за "Новости".

Као посебну слабост у Јерменији Холанђанин је истакао одбрану.

"Нема никакве дилеме, извршићу неке промјене и играчке, али прије свега тактичке. Нисмо се добро бранили када смо имали већи посјед лопте, када је изгубимо, лако смо дозвољавали противнику да дође до нашег шеснаестерца и прилика. Морамо да поправимо ту транзицију", рекао је Адвокат.

Селектор је увјерен да овај тим има велики квалитет, што ће и доказати.

"Слажем се да то није могло да се види против Јерменије, јер смо у другом полувремену играли потпуно неповезано. Морамо да се поправимо за утакмицу са Албанијом, вјерујем да ће и нам навијачи помоћи у томе и да ћемо бити много бољи", закључио је Адвокат.

Србија у уторак дочекује Албанију на стадиону Партизана, у другом колу групе И, квалификација за Европско првенство 2016. године у Француској.