latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:03 | Аутор: Б92

Платини: Шта да је дрон носио бомбу?

Предсједник УЕФА Мишел Платини је на француској телевизији ТФ 1 упитао шта би било да се на дрону нашла бомба умјесто заставе на мечу Србија – Албанија.

Он је додао и да је прекид овог меча сраман.

Платини је саопштио да ће "свакако бити покренута дисциплинска истрага", додавши да се чека извјештај судије, делегата "и једног званичника за безбјeдност кога смо послали специјално јер смо знали да је то сусрет потенцијалне опасности".

Платини је подвукао да је све што се десило "тужно, али се мора пазити јер постаје опасно, нарочито тамо гдје постоји огромна политичка напетост".

Белгијски дневник Дернијер ер је на интернет страници истовремено саопштио да је УЕФА већ покренула истрагу и навео да се "Србији замјера бацање петарди и бакљи, лош надзор над гледаоцима, улазак у терен навијача, мањкаве организације и коришћење ласера".

"Албанија је на удару због одбијања њених фудбалера да наставе да играју и због развијања недозвољене заставе", указује белгијски лист.

Дернијер ер такође каже да је предсједник ФИФА Сеп Блатер преко твитера предочио да "фудбал никад не смије да се користи за политичке поруке" и нагласио да одлучно осуђује оно што се десило у Београду".