latinica  ћирилица
19/10/2014 |  13:46 | Аутор: СРНА

Пале: Служен парастос за погинуле раднике Фамоса

Парастосом и полагањем вијенаца и цвијећа, данас је у Палама на спомен-обиљежју у кругу фабрике "Фамос" Коран одата почаст за 28 радника овог предузећа, који су као борци Војске Републике Српске погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Пале - помен - Фото: СРНА
Пале - поменФото: СРНА

Вијенце и цвијеће на споменик радницима "Фамоса" положиле се делегације општинске Борачке организације, Скупштине општине, СУБНОР-а Пале, Црвеног крста Републике Српске, чланови породица погинулих бораца и представници јавног живота Пала.

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је да се на овај начин жели отргнути од заборава страдање припадника ВРС и његовати тековине Одрбрамбено-отаџбинског рата. Он је нагласио, да када је у питању борачка популација, власт Српске мора да се побрине за њихов бољи егзистенцијални и економско-социјални статус у друштву.

"Морају се створити услови и амбијент за отварање нових радних мјеста и, доношењем адкаватних законских прописа, приоритетно запошљавати борачке категорије", истакао је Парађина.

Он је напоменуо да се у најтежој социјалној позицији налазе демобилисани борци, те да приоритете у запошљавању морају имати и дјеца погинулих бораца, чији су очеви дали животе за стварање Републике Српске и одбрану свог народа.