latinica  ћирилица
20/10/2014 |  14:34 | Аутор: СРНА

Амбасадор Индије у посјети Бањалуци

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и нерезидентни амбасадор Индије у БиХ Малај Мишра оцијенили су да Република Српска и Бањалука имају могућности за сарадњу са Индијом, посебно у области привреде и културе.
Бања Лука: Градоначелник Гаврановић са амбасадором Индије Малајем Мишром - Фото: СРНА
Бања Лука: Градоначелник Гаврановић са амбасадором Индије Малајем МишромФото: СРНА

Гаврановић је у Бањалуци рекао да је Индија већ заступљена у привредном животу регије путем компаније Митал, чије је сједиште у Приједору. Напоменуо је да је договорено да у календар културних дешавања у Бањалуци за наредну годину буде уврштен и један индијски догађај. Градоначелник је информисао амбасадора Индије у БиХ о развојним плановима, могућностима и ресурсима којима град располаже.

Мишра је рекао да постоје шансе за сарадњу у области културе, привреде и индустрије. Он је изразио задовољство сарадњом БиХ и Индије, али и нагласио да је потребно акценат ставити и на Републику Српску и Бањалуку. Амбасадор је додао да ће у наредном периоду бити прецизирани конкретни облици сарадње.

"Желио бих да захвалим градоначелнику Бањалуке на сусрету, али и предсједнику Републике Српске Милораду Додику на побједи и његовом тиму", закључио је Мишра.