latinica  ћирилица
20/10/2014 |  15:29 | Аутор: СРНА

"Заплет 06" у Градском позоришту "Јазавац"

Шести Међународни фестивал младог глумца "Заплет 06", у организацији Градског позоришта "Јазавац", сутра ће у Бањалуци отворити представа овог позоришта "Од колијевке па до брака".
Градско позориште "Јазавац" - Фото: gpj.ba
Градско позориште "Јазавац"Фото: gpj.ba

Представа у режији и адаптацији Ане Ђорђевић је комедија урађена према прозном дјелу "Аутобиографија" Бранислава Нушића.

Селектор и један од организатора фестивала, глумац Љубиша Савановић, рекао је Срни да ће фестивал публици представити најбоље остварења младих глумаца у окружењу.

"Фестивал је, као и сваки, једнако битан за глумце, али и за публику. И једни и други могу да виде чиме се баве наше колеге у другим срединама и да то упореде са нашим радом. Ове године имамо богат и разноврстан програм", рекао је Савановић.

Он је навео да ће пет представа конкурисати за Награду за најбољу представу, Награду за најбољег глумца фестивала и Награду за најбољу глумицу фестивала.

"Као и досад, публика ће гласањем након представе свако вече изабрати најбољег глумца/глумицу вечери", рекао је Савановић.

Он је рекао да ће публика у Градском позоришту "Јазавац" у сриједу, 22. октобра, имати прилику да види представу "Ћелава пјевачица" Атељеа 212 из Београда, у четвртак, 23. октобра, представу "Терапија" бањалучког позоришта "Дис", а у суботу, 25. октобра, представу "И живјели су сретно...", позоришта "Сцена" из Велике Горице /Хрватска/.

"Представа `Вечера будала` Позоришта из Приједора биће изведена у суботу у Дјечијем позоришту Републике Српске, док ће представа `Александра Зец` ХКД театра из Ријеке бити изведена у недјељу, 26. октобра, у Народном позоришту Републике Српске у два термина", појаснио је Савановић.

Он је рекао да ће на затварању фестивала у понедјељак, 27. октобра, у Градском позоришту "Јазавац" сценско-музички наступ имати Рамбо Амадеус.

Савановић је рекао да је Међународни фестивал младог глумца карактеристичан по томе што представља младе снаге и промовише рад тих људи, нагласивши да је то од оснивања Градског позоришта "Јазавац" била једна од мисија овог театра.

Према његовим ријечима, Градско позориште "Јазавац" након "Заплета 06", уз редовна играња, припремаће и новогодишњу представу за дјецу.