latinica  ћирилица
20/10/2014 |  16:11 | Аутор: РТРС

ТУШ потврдио да затвара све продавнице у БиХ

Словеначки трговачки ланац ТУШ званично је потврдио писање медија да затвара све своје продајне објекте у Босни и Херцеговини, образлажући своју одлуку природним катастрофама.

Због тешке ситуације и нестабилног окружења, ТУШ трејд је покренуо све формалне поступке за затварање продавница у Босни и Херцеговини, наводи се у обавјештењу управе словеначке компаније упућеном на адресе 92 добављача у БиХ, а преноси портал Капитал. ба.

"Предузеће је ове године планирало побољшање пословања, али тешку економску ситуацију и мању куповну моћ на том подручју су додатно погоршале природне катастрофе и самовољне активности неких добављача који нису имали разумијевање за ситуацију, па су својим блокадама пословања онемогућили њено превазилажење. Због наведеног ТУШ се суочавао с великим изазовима у пословању и на крају одлучио да затвори продавнице", образлаже се у писму.

На обавјештење словеначког дистрибутера, добављачи у БиХ су бурно реаговали оптужујући ТУШ да покушава да их превари, користећи природне катастофе као изговор, што је, како наводе, само још једна у низу бахатости.