latinica  ћирилица
20/10/2014 |  16:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Послодавац поклонио радницима станове, кола, накит

Један великодушни послодавац у Индији обрадовао је својих 1.200 радника поклонивши им нове аутомобиле, депозите за станове и хиљаде долара вриједан дијамантски накит као награду за лојалност.
Додјела поклона радницима фабрике дијаманата у Индији - Фото: BBC
Додјела поклона радницима фабрике дијаманата у ИндијиФото: BBC

Трговац дијамантима Савџибхаи Долакиа из града Сурат, на западу Индије, уручио је поклоне запосленима уочи највећег индијског празника, фестивала Дивали (фестивал свјетлости).
Поклони су дио програма лојалности вриједног 50 милијарди рупија (815 милиона долара), ког је покренула компанија Хари Кришна експортс.

"Наградили смо запослене који су кроз године допринијели развоју компаније. Они су жртвовали свој породични живот за напредак фирме и због тога заслужују да буду награђени", рекао је Долакиа за Франс прес.

Већина послодаваца у Индији својим запосленима уручује неку врсту поклона током фестивала Дивали, али обично се ради тек о кутијици слаткиша.

Хари Кришна експортс већ пет година спроводи програм лојалности, у оквиру ког радници добијају поене у 25 категорија, али су ове године награде биле посебно велике.

"Поклонили смо станове за 207 радника, аутомобиле за њих 491 и накит за 500. Депозити за станове подијељени су онима који нису посједовали стан, а аутомобили онима који већ имају свој дом", рекао је предсједник фирме.

Накит, у вриједности од максимално 5.860 долара по комаду, подијељен је запосленима као поклон за њихове супруге, јер су и оне "индиректно допринијеле развоју фирме", навео је Долакиа, чија компанија извози дијаманте у 75 земаља.