latinica  ћирилица
20/10/2014 |  19:33 | Аутор: СРНА

Бијељина: Вече поезије "Нобеловцу у част"

Вече поезије "Нобеловцу у част" посвећено Иви Андрићу отворило је овогодишњи циклус поетских вечери које традиционално организују Народна библиотека "Филип Вишњић" и Факултет драмске и филмске умјетности универзитета "Синергија" у Бијељини.
Бијељина:Вече поезије "Нобеловцу у част" - Фото: СРНА
Бијељина:Вече поезије "Нобеловцу у част"Фото: СРНА

Петоро студената друге године глуме у класи професора Љиљане Благојевић говорили су стихове из Андрићевих дјела "Екс понто" и "Немири", публици у којој је било ученика основних школа, колико и суграђана у осмој деценији живота.

Асистент на одсјеку глуме Данка Жугић рекла је новинарима да Библиотека у Бијељини има одњеговану публику, што је за будуће глумце идеална прилика да уче и да се доказују.

Она је најавила да ће ове академске године студенти глуме приредити шест вечери поезије у Народној библиотеци, које је припремила професор сценског говора Биљана Ђуровић.

Директор Библиотеке Јован Цвјетковић рекао је новинарима да Бијељина и Семберија имају много заљубљеника у лијепу ријеч и да је организовање ових књижевних вечери начин да се константним и континуираним радом привуче што више поштовалаца поезије.

Он је најавио да ће након вечери посвећене српском нобеловцу Иви Андрићу услиједити вече за најмлађе суграђане, са извођењем бајки у стиху.