latinica  ћирилица
20/10/2014 |  20:46 | Аутор: Б92

Ђукић преузео Кордобу

Српски тренер Мирослав Ђукић нови је тренер шпанског прволигаша Кордобе.

Бивши тренер Ваљадолида и Валенсије преузео је посљедњепласирани тим Примере који послије осам кола једини нема побједу, уз само четири бода.

Ђукић је са зелено-бијелима потписао уговор до краја сезоне, у којој је циљ само један – опстанак.

Он ће деби на клупи Кордобе имати у суботу на домаћем терену против Реал Сосиједада, који се такође мучи ове сезоне. Има само седам бодова.

Ђукић је без ангажмана од прошлог децембра када је због лошег старта сезоне (девето мјесто) добио отказ на Местаљи.

Тренерску каријеру почео је као селектор У21 селекције Србије, потом је једну полусезонуо водио Партизан, који је напустио због мјеста селектора сениорског тима Србије.

Ту је веома брзо добио отказ због лошег резултата на Олимпијским играма у Пекингу, да би 2009. преузео Мускрон у Белгији. И овај посао је брзо напустио због финансијских проблема клуба, а потом је имао кратку епизоду у Еркулесу.

Није успио да са овим тимом опстане у Примери, да би 2011. преузео Реал Ваљадолид. Ту је доживио тренерску ренесансу, јер уводи клуб у елитни ранг шпанског фудбала.

Након солидне сезоне и 14. позиције у Примери, стигао је на Местаљу, гдје је остао упамћен по сјајним играма. Међутим, није успио да надокнади одлазак кључних играча тог љета, па је након серије пораза отпуштен.