latinica  ћирилица
20/10/2014 |  22:02 | Аутор: СРНА

Бандић одбацио повезаност са корупцијом у градској управи

Градоначелник Загреба Милан Бандић одбацио је вечерас пред истражиоцима Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ било какву повезаност са корупцијом у градској управи и "Загребачком холдингу".

Бандићево испитивање трајало је око сат времена, а потом га је полиција око 20.00 часова одвела из сједишта УСКОК-а у центру града, преносе медији.

Нешто раније испитани су и остали ухапшени, међу којима и предсједник управе Загребачког холдинга Слободан Љубичић и Петар Припуз, власник фирме "Циос" која се бави сакупљањем и примарном прерадом индустријског отпада.

Према ријечима њихових адвоката, обојица су износила активну одбрану.

У једној од највећих антикорупцијских афера чији је циљ откривање незаконитости у раду градске управе и "Загребачког холдинга", осим Бандића, Љубичића и Припуза, приведено је још 16 особа, међу којима и најближи сарадници градоначелника.

Након вишемјесечне истраге полиције и Ускока, они су осумњичени за више кривичних дјела корупције, злоупотребе положаја и овлаштења.

Сви осумњичени сутра би требало да буду изведени пред истражног судију који одлучује о притвору. Ако Бандићу буде одређен притвор, мораће поднијети оставку да би изашао из притвора