latinica  ћирилица
21/10/2014 |  08:34 | Аутор: РТРС

Претежно суви коловози

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос нема већих проблема у одвијању саобраћаја, вози се по претежно сувим коловозима, али је због магле смањена видљивост у јутарњим часовима.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због изградње кишне и фекалне канализације саобраћај се одвија једном коловозном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Једном траком у дужини од десетак метара саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Приједор - Козарска Дубица, на локалитету Доњи Јеловац, усљед улегнућа коловоза.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, а повремене петнаестоминутне обуставе саобраћа биће активне данас од 7.00 до 13.00 часова.

Саобраћај се због одрона једном траком одвија и на регионалним путевима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача, а због клизишта на регионалним путевима Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања терена, врше се од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Брод - Оџак, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.