latinica  ћирилица
22/10/2014 |  11:02 | Аутор: sportske.net

Четворица Срба актери пенала прве вечери ЛШ

У мноштву голова које је виђено у мечевима Лиге шампиона одиграним у уторак, занимљив је податак да су чак четворица српских интернационалаца били актери прекршаја за најстроже казне.

Старт Александра Коларова, над Думбијом у финишу меча, коштао је Манчестер Сити побједе на гостовању ЦСКА у Москви.

Дискутабилни пенал претворен је у гол за коначних 2-2, па је српски репрезентативац понио улогу трагичара ове утакмице.

У Лондону, на Стамфорд Бриџу, није било неизвјесности, Челзи је лако и убједљиво савладао словеначки Марибор са 6-0, а најбољу прилику да дођу бар до почасног гола, гости су имали у другом полувремену, када је Немања Матић у свом казненом простору срушио Ибраимија. Међутим, Ибраими није био прецизан са бијеле тачке, па Матићев прекршај није нанио баш никакву штету "плавцима".

На истој утакмици, али нешто касније, и Бане Ивановић је био актер прекршаја за најстрожу казну, с тим да је разлика у томе што је прекршај направљен над њим у шеснаестерцу Марибора.

Лопту је на бијелу тачку ставио Еден Азар и - погодио.

И коначно, утакмица између БАТЕ Борисова и Шахтјора. Утакмица за памћење, а посебно ће је памтити нападач гостију Луис Адријано, који је постигао невјероватних пет голова у побједи његовог тима од 7-0!

А посљедњи, пети, којим је достигао Месијев рекорд, постигао је у посљедњим тренуцима меча, погађате, из пенала, који је опет скривио један Србин - Филип Младеновић.

Луис Адријано је излазио из казненог простора, није био ни окренут голу, када га је Младеновић закачио, а судија на изненађење свих, али на велику радост Луиса Адријана, показао на бијелу тачку, послије чега је нападач Шахтјора ушао у историју, постигавши тај свој, пети гол.