latinica  ћирилица
22/10/2014 |  11:52 | Аутор: СРНА

Уређено градско купалиште у Котор Варошу

Завршена је прва фаза чишћења и уређења градског купалишта Бјелине у Котор-Варошу у оквиру акције коју су организовали Фондација "Мозаик" и општина.

У акцији су учествовали волонтери са подручја општине и чланови Омладинске банке, који су у значајној мјери преуредили највеће которварошко купалиште, на којем је током мајских поплава набујала Врбања причинила огромну штету.

Усљед поплаве шеталиште уз обалу је претрпјело огромна оштећења, одбојкашко игралиште је нестало, а клупе и столови предвиђени за одмор су у потуности уништени.

Захваљујући Фондацији "Мозаик" и которварошким волонтерима Бјелине полако добијају стари изглед, а извјесно је да ће наредног љета поново бити највеће окупљалиште младих.

Волонтера Омладинске банке Сузана Стојановић каже да су клупе и столови враћени у функцију, док је покупљено лишће, смеће, те гране и балвани које је Врбања избацила на површину.

Уз помоћ механизације блато и смеће су уклоњени са пјешачке стазе, а у плану је да се реновира и одбојкашко игралиште када се за то стекну услови.

"С обзиром да је одбојкашко игралиште још под водом, у наредној фази уређења Бјелина приоритет ће бити реновирање овог спортског терена", рекла је Стојановићева.

Фондација "Мозаик" је партнер са општином Котор-Варош од 2010. године у спровођењу програма Омладинске банке, а та сарадња је проширена кроз реализацију и заједничко финансирање пројекта чишћења и уређења градског купалишта.