latinica  ћирилица
22/10/2014 |  18:58 | Аутор: СРНА

Отава - Полиција убила нападача, војник преминуо

Канадска полиција убила је нападача који је данас пуцао у парламенту у Отави и трага за, највјероватније, још једним нападачем који се попео на кров зграде.

Војник, кога је ранио непознати нападач испред споменика жртвама рата у центру Отаве, преминуо је, један члан обезбјеђења испред зграде парламента је рањен, а полиција је убила најмање једног нападача, саопштено је из кабинета канадског министра за имиграцију Џејсона Кенија

Најмање један од нападача у околини и у самој згради парламента у Отави је убијен у пуцњави са полицијом, док полиција трага за једним или више осумњичених нападача".

Непознати мушкарац пуцао је у војника који је чувао стражу испред споменика жртвама рата у центру Отаве а потом ушао у комплекс канадског парламента, гдје су се зачули пуцњи, након чега је зграду опколила полиција.

Портпарол премијера Стивена Харпера изјавио је да је премијер безбједан и да је напустио зграду парламента.

Новинар канадског дневника "Глоб енд мејл" који се налази у згради парламента каже да је видио једно тијело на земљи, али да "не може да потврди да ли ке ријеч о нападачу или полицајцу".

Пуцњава се десила два дана након што је човјек који је прешао на ислам аутомобилом ударио двојицу канадских војника недалеко од Монтреала. Један војник касније је умро од задобијених повреда.