latinica  ћирилица
23/10/2014 |  15:51 | Аутор: СРНА

У Подгорици малољетници опљачкали амбасадора Пољске

Малољетници чији Н.Г. Н.В. и П.Р. из Подгорице осумњичени су да су прошлог викенда провалили у кућу амбасадора Пољске у Подгорици Гражине Сикорске у насељу Доња Горица.

Полицији је 18. октобра пријављено да је у ноћи између 17. и 18. октобра опљачкана резиденција Амбасаде Пољске, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Сумња се да су се малољетници помоћу баштенске столице коју су пронашли на тераси попели до прозора и ушли у Амбасаду и са стола украли лаптоп "леново", женску торбу са новчаником у којем се налазило 1.000 евра.

Украли су дипломатске личне карте Пољске и Црне Горе, банковне картице, пореску картицу и картицу за коришћење компјутера на име пољског амбасадора.

Полицијски службеници су након предузетих оперативних мјера и радњи на расвјетљавању овог кривичног дјела идентификовали три малољетна лица за које се сумња да су починили ово кривично дјело.

Од Н.Г. Н.В. и П.Р. су, у присуству родитеља, прикупљена обавјештења на околности догађаја.

Полицијски службеници су у сарадњи са Одјељењем безбједности Тиват пронашли украдени лаптоп, торбу и дио новца који ће бити враћени власницима.

Против осумњичених ће бити поднијет посебан извјештај због кривичног дјела утаја.