latinica  ћирилица
24/10/2014 |  09:01 | Аутор: РТРС

Обнова средње школе у Шамцу до краја новембра

Реконструкција Средње школе "Никола Тесла" у Шамцу, која је оштећена у мајским поплавама, требало би да буде завршена до краја новембра, рекао је директор ове школе Миливоје Џомбић.
Реконструкција Средње школе "Никола Тесла" у Шамцу - Фото: СРНА
Реконструкција Средње школе "Никола Тесла" у ШамцуФото: СРНА

До сада је завршено 80 одсто радова, а обнову финансира Програм Уједињених нација за развој - УНДП.
Џомбић каже да је у мајским поплавама уништено приземље школе и захвалио УНДП-у и осталим донаторима који помажу њену обнову.

"У приземљу је већ обновљено осам учионица, радионица, библиотека, канцеларије за педагога и психолога, комплетна расвјета, тоалети, те систем гријања", рекао је Џомбић.

Он је навео да од данас почиње и реконструкција спрата школе, те да ће бити урађена и комплетна фасада.

"Од УНИЦЕФ-а смо добили 180 столова, 360 столица, катедре за наставнике и одређен број табли, а од јапанске Владе смо добили 17 табли", рекао је Џомбић и додао да се донатори стално јављају.

Он је додао да је представник јапанске Амбасаде обећао донацију од 20 компјутера, фото-апарата, ласерског штампача и пројектора, чија се испорука очекује у марту 2015. године.

Џомбић истиче да је са начелником општине и директором Основне школе "Шамац" договорено да четири одјељења Средње школе "Никола Тесла" до краја новембра наставу похађају у згради ове основне школе.

Средњу школу "Никола Тесла" похађа 407 ученика од првог до четвртог разреда.