latinica  ћирилица
24/10/2014 |  09:38 | Аутор: Блиц

Награда "Ференц Пушкаш" добила власника?

Сви мечеви Лиге Европе остали су у сјенци оног који се одиграо у Лондону.

Тотенхем је побиједио Астерас са 5:1, а меч је обиљежио Ерик Ламела спектакуларним поготком, да би гледаоци на "Вајт Харт Лејну" на крају видјели и троструког стријелца Харија Кејна међу стативама, у голманском дресу и рукавицама.

Фудбалери склони атракцијама "рабоном" се служе углавном да додају лопту, али не и Ерик Ламела. Овим потезом постигао је гол, и то ударцем ван шеснаестерца.

Стизале су честитке са свих страна, на друштвеним мрежама су одушевљење са љубитељима фудбала подијелили Гари Линекер, Мајкл Овен, Питер Крауч, Том Хадлстон, а Ламела је збунио саиграча Јана Вертонгена.

"Био сам запањен, два минута сам послије тога само размишљао о голу који је постигао. Дефинитивно, ово је најбољи гол који сам икада видио. Видио сам свашта уживо и на Јутјубу, али ништа попут овог. Награда "Пушкаш" је већ у његовим рукама", рекао је Вертонген послије утакмице.

Хари Кејн је меч обиљежио с три гола, а на крају је, послије црвеног картона голману Лјорису, морао да брани јер су извршене све три измјене. Није се најбоље снашао у рукавицама, па је послије три постигнута поготка примио један из слободног ударца. Ипак, прво о чему је говорио након утакмице био је гол Ламеле.

"Оно је било лудо. Знао сам да има тај трик у џепу, и било је сјајно зато што га је извео и на великој сцени", рекао је Кејн, уз осврт на ролу међу стативама.

"Вече је било сјајно док нисам морао да узмем рукавице. Мислим да ћу убудуће овај посао оставити голманима", кроз смијех је рекао фудбалер "пјеваца".