latinica  ћирилица
24/10/2014 |  10:22 | Аутор: Агенције

Црнa Гора: Ускоро утврђивање границе са БиХ

Разграничење и утврђивање државне границе између Црне Горе и БиХ ускоро ће бити завршено и очекује се верификација Предсједништва БиХ, чиме ће ове државе, од бивших чланица Југославије, прве ријешити то питање, изјавио је министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић.

Коњевић је новинарима након сједнице Владе рекао да је проведена сва неопходна процедура и да је остао само још један корак да тај посао буде завршен.

Према његовим ријечима, Влада је провела сву неопходну процедуру и овластила министра да потпише оно што је потребно, пишу црногорски медији.

- Уговори су парафирани, документа спремна и остала је верификација на Предсједништву БиХ. Имајући у виду политичке околности и моменте у БиХ, то је мало пролонгирано због избора - навео је Коњевић.

Појаснио је да је у питању међудржавни споразум који захтијева одређену процедуру.

- Потписивање тог документа означиће први уговор о разграничењу између држава бивше Југославије. Тако дио државног разграничења завршавамо, при крају смо са Косовом, а са Албанијом је завршено. Остаје да почнемо рјешавати то питање и са Србијом, јер је то једна од кључних обавеза које се на путу интеграција морају завршавати - објаснио је Коњевић.