latinica  ћирилица
24/10/2014 |  10:27 | Аутор: РТРС

УЕФА: 3:0 за Србију и -3 бода

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) регистровала је данас прекинуту утакмицу између Србије и Албаније службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је истовремено српску селекцију казнила са одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе, саопштио је данас Фудбалски савез Србије.

Одлуке чланова Контролне и дисциплинске комисије УЕФА, а која је засједала у саставу предсједник Томас Партл (Аустрија) и чланови Жоел Волф (Луксембург) и Ханс Лоренц (Њемачка), су:

1. Утакмица Србија - Албанија је регистрована службеним резултатом 3:0 у корист Србије.

2. Фудбалском савезу Србије, односно "А" репрезентацији Србије, одузимају се три бода у квалификационом такмичењу за 15. првенство Европе које ће 2016. године бити одржано у Француској.

3. Фудбалском савезу Србије се одређује казна играња две наредне утакмице као домаћин у Групи И квалификација за Првенство Европе 2016. без присуства публике.

4. Фудбалски савез Србије се кажњава са 100.000 евра.

5. Фудбалски савез Албаније се кажњава са 100.000 евра.

ФС Србије у Старој Пазови, данас, у петак 24. октобра 2014. године са почетком у 13.00 сати, одржати Ванредну сједницу Одбора за хитна питања те организације, послије које ће у саопштењу за јавност изнијети реакције на саопштене одлуке и усаглашене ставове по свим питањима.

"Писано образложење донесених одлука Контролне и дисциплинске комисије УЕФА биће достављено ФС Србије у наредних пет дана, па ћемо знати на основу којих чињеница су изречене поменуте казне. Од дана пријема комплетно образложених одлука, обје стране имаће рок од три дана да најаве жалбу Комисији за жалбе УЕФА. Послије подношења најаве жалбе, обје стране имаће рок од пет дана да исте доставе надлежном органу УЕФА", истиче се у саопштењу ФСС.

Подсјећамо, утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летјелица, дрон, са заставом такозване "велике Албаније", након чега су услиједили инциденти.

Сусрет је прекинут при резултату 0:0.