latinica  ћирилица
24/10/2014 |  12:39 | Аутор: Агенције

Акција "Голф"- Ухапшено 12 лица

Полиција је у акцији "Голф" на подручју Зворника ухапсила девет, на подручју Тузланског кантона два, а у Високом једно лице.

Како незванично сазнајемо у Зворнику су ухапшени Жељко Ракић, звани Ћине, од раније познат полицији и више пута осуђиван, Саво Манојловић, Јован Стојкић, Бојан Ђокић, Стефан Сарић, Бојан Раонић, Радивоје Секулић, Миленко Самарџић и Благоје Влачић.

Сва ова лица биће предата у надлежност Кантоналног тужилаштва Тузла.

Јутрос око шест сати започела је велика полицијска акција "Голф" гдје су извршени претреси на 35 локација на подручју Тузланског и Зеничко-добојског кантона, те на подручју Зворника.

У Тузли претреси на двије локације, у Калесији на једној док је у Зворнику претресено 15 локација. Претреси трају и на подручју Високог.

Претреси се обављају по наређењу Кантоналног суда Тузла и Кантоналног суда Зеница, а ријеч је о постојању основане сумње због извршења више кривичних дјела организованог криминала у вези с извршењем тешке крађе и кривотворења јавних исправа.

 Незванично, сазнајемо да се ради о крадљивцима путничких возила, али и о лицима која су учествовала и у другим криминалним радњама.

Више информација очекује се током дана, а у претресима осим припадника МУП-а Тузланског и Зеничко- добојског кантона учествују и припадници Центра јавне безбједности Бијељина.