latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:45 | Аутор: СРНА

Власеница: Уручене медаље породицама 14 постухмно одликованих бораца

Породицама погинулих бораца у Власеници данас су уручене медаље заслуга за народ којима је постхумно одликовано 14 бораца Војске Републике Српске са подручја ове општине указом предсједника Српске Милорада Додика поводом 15. септембра, Дана несталих у одбрамбено-отаџбинском рату.
Недељко Митровић уручио је медаље породицама 14 постхумно одликованих бораца - Фото: СРНА
Недељко Митровић уручио је медаље породицама 14 постхумно одликованих борацаФото: СРНА

Одликовања је породицама уручио предсједник Организације заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић, истакавши да су погинули хероји заслужили да им се држава одужи и на овај начин.

"Ми смо прије неколико година покренули акцију да постхумно буде одликован сваки онај који је погинуо у одбрани Републике Српске, који је у рову остао до краја, патриотски, лојално, спашавао свог друга и саборца. Ако се 1995-96. године политика, и војна и цивилна, није сјетила да то уради, сада то треба исправити. Можда је касно, али боље икада него никада", рекао је Митровић.

Медаљом заслуга за народ одликовани су Петар /Гојка/ Дивљан, Цвијан /Војислава/ Куцаловић, Станимир /Драге/ Лазић, Рајко /Данила/ Лакић, Властимир /Блашка/ Рајић, Михајло /Алексе/ Сусловски, Добрица /Драге/ Мирић, Борислав /Душана/ Чолаковић, Бошко /Трипуна/ Џинић, Стојан /Душана/ Вучиновић, Никола /Саве/ Дувњак, Љубинко /Страхиње/ Пепић, Стојан /Васе/ Стојановић и Рајко /Илије/ Кокоруш.