latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:47 | Аутор: СРНА

Ивановићу продужен притвор за два мјесеца

Предсједнику Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливеру Ивановићу продужен је притвор за још два мјесеца, рекла је Срни предсједник Скупштине општине сјеверна Косовска Митровица Ксенија Божовић.
Оливер Ивановић - Фото: Novosti.rs
Оливер ИвановићФото: Novosti.rs

Божовићева истиче да је одлуком Еулекс суда продужен неосновани притвор Ивановићу, чиме је свима постало јасно да је циљ овог политичког процеса елиминисање политичких лидера са сјевера Косова и Метохије.

"Веровали смо да ће Еулекс након ових девет месеци, колико је Ивановић у притвору, поштивати његова права и гаранције које је дала Влада Србије и дозволити му да се брани са слободе. Веровали смо да ће Еулекс применити исте стандарде као и у судским поступцима који се воде против Албанаца, којима се дозвољавају одбране са слободе, али је то у случају Ивановић по оцени Еулекс правосуђа немогуће", каже Божовићева, наглашавајући да су надања пала у воду.

Она је, као и чланови и симпатизери СДП-а, увјерена да је Ивановићу пресуђено оног тренутка када је притворен, јер је већ очигледно да су двоструки аршини /једни за Албанце и други за Србе/ средство којим ће се Еулекс служити у свим процесима који се воде и који ће се водити против Срба, посебно у предмету Оливер Ивановић.

Она је упитала шта се може очекивати од оних који се хвале процесом који се води против Ивановића, те додала да тај процес, уз флагрантно кршење људских права, представља потврду увјерења да се умјесто владавине права на Косову према Србима примјењује право силе?

Ивановић је ухапшен 27. јануара под оптужбом да је починио ратни злочин током бомбардовања НАТО-а 1999. године и да је 2.000 године учествовао у убиству једног Албанца.