latinica  ћирилица
24/10/2014 |  15:49 | Аутор: СРНА

Латиновић предао акредитиве предсједнику Црне Горе

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора БиХ у Црној Гори Ђорђа Латиновића, исказујући увјерење да ће Латиновићева дипломатска мисија допринијети даљем јачању односа Црне Горе и БиХ.
Филип Вујановић и Ђорђе Латиновић - Фото: СРНА
Филип Вујановић и Ђорђе ЛатиновићФото: СРНА

Вујановић је током пријема на Цетињу исказао задовољство због блиских и садржајних односа Црне Горе и БиХ, које је окарактерисао као добар примјер добросусједства у региону.

Он је високо оцијенио билатералну сарадњу, указујући на њен вриједан допринос снажењу стабилности региона и остваривању интеграционих аспирација свих земаља региона, саопштено је из кабинета предсједника Црне Горе.

Вујановић је указао и на значајне резултате у стварању узајамне уговорне основе, констатујући очекивање скорог потписивања уговора о граници. Посебно се осврнуо на значај регионалних инфраструктурних пројеката ради унапређења економске сарадње.

Латиновић се сагласио да постоји простор за даљу сарадњу Црне Горе и БиХ, истичући да ће дипломатску мисију посветити њеном унапређењу, наводи се у саопштењу.