latinica  ћирилица
24/10/2014 |  19:34 | Аутор: СРНА

Радикали због Шешеља блокирали новосадске мостове

Чланови и симпатизери Градског одбора Српске радикалне странке /СРС/ блокирали су послијеподне саобраћај преко Моста слободе и Варадинског моста на Дунаву у Новом Саду, протестујући што Хашки трибунал не пушта на слободу лидера СРС Војислава Шешеља упркос погоршању његовог здравственог стања.
Радикали блокирали новосадске мостове - Фото: ТАНЈУГ
Радикали блокирали новосадске мостовеФото: ТАНЈУГ

Предсједник Градског одбора СРС Ђурађ Јакшић рекао је новинарима окупљеним код блокираног Варадинског моста да су данас блокирали два моста у Новом Саду због страдања Шешеља, а "колико већ сутра радикали ће из истих разлога блокирати целу Србију".

"Радикали се неће умирити све док не буде испуњен наш захтјев, а то је тренутно пуштање Шешеља на слободу, како би му било омогућено лијечење и изљечење у нормалним, а не нељудским условима притвора Трибунала", рекао је Јакшић.

Он истиче да Хашки трибунал покушава да физички ликвидира Шешеља, кад му је комплетна оптужница пала у воду.

"Непуштањем Шешеља на слободу Трибунал покушава да у дословном смислу убије Шешеља. Очигледно је да то чини пошто им је Шешељ срушио оптужницу, односно што му тужилаштво тог суда за 12 година није успјело ништа из ње да докаже", рекао је Јакшић.

Радикали блокирали новосадске мостове

Он је најавио да ће од понедјељка, 27. октобра, у просторијама новосадских радикала свакодневно одржавати протестне вечери, на којима ће јавне личности и интелектуалци говорити о његовом страдању у притвору хашког казамата, све до пуштања Шешеља на слободу.

"Затражили смо данас подршку нашем захтјеву за пуштање Шешеља на слободу и од Матице српске, те Епархије бачке Српске православне цркве у Новом Саду", навео је на крају Ђурађ Јакшић.

Мостови су блокирани на двадесетак минута са по 20 аутомобила, а у протесту је учествовало 50 чланова и симпатизера новосадског СРС-а.

Полиција је била присутна на оба моста, али није интервенисала, тако да су саобраћајне блокаде прошле без инцидената.

Војислав Шешељ недавно је обавијестио руководство СРС да су му љекари у Хагу пронашли метастазе на два мјеста на јетри.

Лидер СРС налази се у притвору Хашког трибунала већ 12 година, а тај суд још му није изрекао пресуду.