latinica  ћирилица
25/10/2014 |  09:18 | Аутор: Б92

Милица Мандић златна на Гран прију

Репрезентативка Србије у теквондоу Милица Мандић постигла је велики успјех освојивши у петак увече златну медаљу на Гран прију у Манчестеру.

Олимпијска шампионка из Лондона савладала је у финалној борби у категорији преко 67 килограма Холанђанку Решиму Огинк резултатом 7:3 и освојила нових 40 бодова за свјетску и олимпијску листу.

У осмини финала Милица се реванширала Хрватици Иви Радош за прошлонедјељни пораз на Галебовом трофеју. Послије 1:1 у три рунде, на златан бод побиједила је ривалку. Против Британке Џејд Слејвин у наредном колу славила је са 5:0.

У полуфиналу против изузетно јаке противнице Ли Ињонг, Корејка је повела 1:0, Милица је изједначила у другој рунди, а у трећој ниједна такмичарка није поентирала, тако да је борба настављена на златан бод. Послије двадесетак секунди олимпијска шампионка је дошла до бода и обезбиједила финале.

"Пресрећна сам што сам освојила златну медаљу на Гран прију, јер је то изузетно тешко учинити. Послије сваке борбе сам се осјећала све боље и била сам сигурнија да могу до злата. У кључним тренуцима гдје је нервоза увијек присутна, глас мог тренера Драгана Јовића ме је смиривао, будио и водио. Захваљујем се цијелом стручном тиму, и свима у Србији који су нас цијели дан гледали и бодрили. Наравно и нашем клубу највише који је од јутрос у сали, гледао и навијао. Нових 40 поена ми додатно повећава шансе да одем директно на Олимпијске игре без квалификација, али има још пуно посла дотле. Настављам припреме за Мексико и надам се да ћу тамо бити најспремнија и на нивоу финала Гранд прија", рекла је Милица послије побједе.

Миличин тренер Драган Јовић рекао је да су скоро сви циљеви у сезони испуњени.

"Ове године смо имали три циља. Европско првенство на коме је Милица несрећно изгубила финале, Гран при у Манчестеру и посљедње финале Гран прија у Мексику, у децембру. До сада смо скоро све испунили. Тешко је на Гран прију радити лијепе борбе, али ишли смо на побједу. Финале је било отворено и зато је и борба била атрактивнија, са више поена. Потврдила је број један на свјетској и олимпијској ранг листи. Идемо даље, Рио је још увијек далеко", навео је Јовић.