latinica  ћирилица
25/10/2014 |  10:19 | Аутор: СРНА

Први рођендан "Ер Србије"

Српска национална авиокомпанија "Ер Србија" обиљежава прву годишњицу рада, а прослави тим поводом вечерас ће у Београду присуствовати премијер Србије Александар Вучић.
Авиокомпанија "Ер Србија" званично је почела да ради промотивним летом на редовној линији Београд - Абу Даби. - Фото: СРНА
Авиокомпанија "Ер Србија" званично је почела да ради промотивним летом на редовној линији Београд - Абу Даби.Фото: СРНА

Прослава ће бити организована у 19.00 часова, у Скупштини града Београда, најављено је из Владе Србије.

Ова компанија, која је замијенила некадашњи ЈАТ, почела је са радом као национални авиопревозник Србије 26. октобра прошле године и у претходних годину дана рада увела многе нове линије и повећала број путника и приходе.

"Ер Србија" ће званично обиљежити свој први рођендан на годишњицу датума када је први од нових авиона "ербас А319" летио из Београда за Абу Даби, а у знак успјешног пословања и обиљежавања годишњице рада ова компанија је покренула низ промотивних кампања.

Сада лети до више од 39 дестинација у Европи, Медитерану и Блиском истоку са матичног међународног београдског аеродрома "Никола Тесла Београд" у путничком и теретном саобраћају.

Нуди и прекоокеанске летове до Азије, Аустралије и Јужне и Сјеверне Америке у сарадњи са код-шер партнерима и са компанијом "Етихад ервејз", својим акционаром са 49 процената власничког удјела.

Авиокомпанија тренутно има флоту од 10 ускотрупних и пет турбоелисних авиона.

Представници "Етихад ервејза" и Владе Србије су 1. августа 2013. потписали уговор о стратешком партнерству о формирању нове националне авиокомпаније Србије као насљедника "Јат ервејза".