latinica  ћирилица
25/10/2014 |  13:26 | Аутор: Б92

Ивановићева пета на крају године

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић годину ће завршити на сјајној петој позицији, послије испадања Агњешке Радвањске са турнира у Сингапуру.

Радвањска је у полуфиналу завршног WТА турнира у Сингапуру изгубила од Симоне Халеп, што значи да нема прилику да претекне Ану, која је остала на петом мјесту.

Ана је искористила пад Ежени Бушар из Канаде и годину ће завршити са 4.820 бодова, десет више од Радвањске.

Ивановићева, која је прошлу сезону завршила на 16. позицији, имала је невјероватну годину у којој је освојила четири титуле, уз скор од 58 побједа и 17 пораза.

Сјајним резултатима изборила је пласман на завршни WТА турнир у Сингапуру, на ком је могло још да напредује, али је такмичење завршила у групи и поред двије побједе.

"Ништа од тога се није десило преко ноћи, био је то процес у којем сам вриједно радила. Ове године почела сам и више да уживам у животу на терену и ван њега, почела сам још јаче да радим и то се види на терену, види се да уживам", рекла је Ивановићева.

Она је повратила карактеристичне ударце са старта каријере, а велики број побједа донио јој је много самопоуздања у мечевима са најбољим играчицама.

У сљедећој сезони имаће простора за напредак, нарочито на Гренд слемовима, пошто је једино на Аустралијан опену стигла до четвртфинала. На Ролан Гаросу и Вимблдону такмичење је завршавала у трећој рунди, док је на УС опену испала у другом колу.