latinica  ћирилица
29/10/2014 |  16:15 | Аутор: Агенције

Скопље: Влада још ћути о пројектилима

Македонска Влада још се није огласила о синоћњем инциденту, када су на њену зграду испаљена два пројектила великог калибра, а није познато ни да ли је током инцидента засједала Влада, будући да се сједнице уобичајно одржавају уторком увече.

Министарство унутрашњих послова и даље ради на вјештачењу пројектила, а неки медији објавили су да је ријеч о мецима великог калибра, док други, приказујући оштећења, тврде да је ријеч о гранати из ручног бацача.

Један пројектил завршио је у кровној конструкцији, а други на другом спрату објекта.

Из Министарства наводе да још не постоје информације ко су починиоци и који су мотиви. Ресорна министарка Гордана Јанкуловска није одговорила да ли је након инцидента појачано обезбјеђење на виталним и стратешким објектима у држави.

Синоћњи напад подсјетио је на инцидент у близини зграде македонске Владе 2007. године, када су испаљене двије тромблонске гранате. Тада пројектили нису погодили циљ, већ објекат поред зграде Владе. Утврђено је да су тромблонске гранате јужноафричке производње испаљене са раздаљине  око 400 метара, али случај, који је тада оквалификован као терористички, још није расвијетљен.