latinica  ћирилица
30/10/2014 |  17:20 | Аутор: РТРС

ЦИК: Поновно бројање гласова са 23 бирачка мјеста

Централна изборна комисија БиХ је, разматрајући захтјеве за поновно бројање, донијела одлуке којим се налаже бројање гласачких листића са 23 бирачка мјеста за поједине изборне нивое.

Бројање ће бити обављено сутра, 31. октобра, у Главном центру за бројање у Сарајеву. По налогу ЦИК БиХ данас је у Главном центру за бројање гласова извршено поновно бројање гласачких листића са пет бирачких мјеста у четири основне изборне јединице за поједине изборне нивое. Налог је услиједио након разматрања захтјева за поновно бројање.

Према налогу ЦИК, поновно бројање гласачких листића обављено је са два бирачка мјеста у основној изборној јединици Нови Град, те по једном у Бужиму, Шековићи и Орашје.

Наведеном бројању гласачких листића могли су присуствовати акредитовани посматрачи политичких субјеката за бирачка мјеста са којих се врши бројање и то оних политичких субјеката који се појављују на гласачком листићу за које се врши бројање, као и акредитовани посматрачи за Главни центар за бројање, али и кандидати који се појављују на гласачком листићу за који се врши поновно бројање.