latinica  ћирилица
30/10/2014 |  17:59 | Аутор: Агенције

Четворо мртвих у паду авиона у Канзасу

Број жртава у несрећи на аеродрому "Мид Континент" у Вичити у америчкој савезној држави Канзас, кад је мањи авион пао и срушио се на аеродромску зграду, порастао је на четири, саопштиле су локалне власти.

Ватрогасци су убрзо након пада авиона, око 9.50 по локалном времену, стигли на мјесто несреће, гдје су затекли "страшан пожар" који је избио пошто је авион ударио у аеродромску зграду, изјавио је шеф ватрогасне бригаде Бред Крисп.

 Он је навео да је у аеродромској згради погинуло најмање четворо људи, док је њих петоро повријеђено, пренијела је агенција АП.

 Четворо људи се и даље воде као нестали, али је потрага за њима обустављена око поднева по локалном времену, пошто је процијењено да је за спасиоце сувише опасно да претражују дио зграде који се урушио.

Пожар је сада под контролом, а на телевизијским снимцима са мјеста несреће се могло видјети како се из зграде аеродрома уздиже велики сиви облак дима.

 Авион типа "бичкрафт" се срушио пошто је по полијетању остао без мотора, објавила је медијска кућа КСН, цитирајући изворе из америчке Управе за безбједност саобраћаја.