latinica  ћирилица
30/10/2014 |  19:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Кери захвалио Србији на подршци у борби против џихадиста

Амерички државни секретар Џон Кери упутио је писмо премијеру Александру Вучићу у којем, у име предсједника Барака Обаме, захваљује Србији на подршци међународној коалицији у борби против Исламске државе.

У писму државног секретара САД истиче се захвалност Србији на њеној посвећености међународном миру и одлучности да се супротстави Исламској држави.

Кери је похвалио лидерску улогу Вучића у напретку дијалога Београда са Приштином и оцијенио да би пуна примјена Бриселског споразума из априла 2013. године знатно допринијела убрзању процеса европских интеграција Србије и донијела већу стабилност региону.

"Сједињене Америчке Државе су спремне да тијесно сарађују са Републиком Србијом током њеног предсједавања Организацији за европску безбедност и сарадњу 2015. године. Снажно консултативно лидерство ОЕБС-а је у овим тренуцима од посебног значаја, с обзиром на то да се Европа суочава са једним од најтежих изазова за своју безбједност у посљедњих неколико деценија", истиче се у писму шефа америчке дипломатије упућеном премијеру Србије Александру Вучићу.