latinica  ћирилица
30/10/2014 |  21:27 | Аутор: РТРС

Нова банка обиљежила 15 година рада

Нова банка прославила је вечерас 15. годишњицу пословања.

Поводом овог јубилеја, у Банском двору у Бањалуци приређена је пригодна свечаност, којој је присуствовао предсједник Републике Српске, Милорад Додик. Предсједник Српске је изјавио је да је Нова банка постала једна од најзначајнијих финансијских институција у Републици и да представља њену стабилност.

Додик је изразио увјерење да Нову банку чека још много успјешних година рада, као и да охрабрује што то је Нова банка у већинском домаћем власништву, што показује способност Републике Српске да управља финансијским сектором. Према његовим ријечима, Нова банка показује и велику друштвену одговорност и остварује велики социјални активизам. 

- Само заједничко окупљање око великог циља може допринијети да сви будемо успјешни - поручио је Додик.

Милан Радовић, генерални директор Нове банке, истакао је да у години јубилеја могу бити задовољни постигнутим резултатима, јер ова банка данас располаже активом од 1,6 милијарди КМ и по томе је лидер у Републици Српској, а налази се и на трећем мјесту у БиХ.

Радовић је истакао да ће Нова банка и у будућем времену наставити са успјешним пословањем, прије свега, грађењем мреже пословница и интензивним улагањем у развој производа, технологија и људских ресурса.

- Сматрам, да можемо бити веома конкурентни у односу на остале банке, а конкуренција подстиче и снижење цијена производа и услуга, што је позитивно за све грађане у окружењу у којем Нова банка послује - нагласио је Радовић.

Он је најавио да ће у наредној години Нова банка проширити пословања на још три локације, од којих су двије у Федерацији БиХ и једна у Републици Српској.