latinica  ћирилица
31/10/2014 |  11:44 | Аутор: Агенције

Руска хуманитарна помоћ стигла у Донбас

Конвој хуманитарне помоћи, коју је послало руско министарство за ванредне ситуације, стигао је у Доњецк и Луганск.
Конвој руске хуманитарне помоћи - Фото: АП
Конвој руске хуманитарне помоћиФото: АП

Око 50 камиона довезло је у Луганск око 500 тона хуманитарне помоћи која се састоји од прехрамбених производа и грађевинског материјала. Претходно је 50 камиона са 450 тона помоћи стигло у Доњецк.

Локални званичници су рекли да ће грађевински материјал бити употријебљен за обнављање школа, болница, обданишта и хидрауличних станица. Замјеник шефа центра за обнову у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици Игор Билодид, рекао је да очекују да наредни конвој с помоћи у регион Донбаса стигне у недјељу. Ово је четврти конвој који је Русија послала у Украјину.

У гранатирању истока Украјине погинуо цивил

На истоку Украјине погинуо је цивил у гранатирању околине Доњецка. Градска скупштина Доњецка саопштила је да је сјеверни дио града био под паљбом од четвртка. Кијев је оптужио антивладие снаге да су прекршиле примирје 45 пута у посљедња 24 сата.

Борбе се воде уочи избора планираних у недјељу, 2. новембра у Доњецкој и Луганској области. Проруске снаге планирају да одрже предсједничке и парламентарне изборе, а изборе одржане у остатку Украјине 26. октобра су бојкотовале.

Кијев и западне земље противе се одржавању избора, док је Москва саопштила да ће признати њихове резултате.

Захарченко: Пронађена тијела 286 жена

Александар Захарченко

Премијер самопроглашене Доњецке Народне Републике Александер Захарченко изјавио је да је недавно пронађено 286 тијела жена у Красноармејску. Он је рекао да се скоро 400 жена старости од 18 до 25 година воде као нестале од наставка сукоба на територији ДНР. Захарченко је рекао да је у подручју Красноармејска била стационирана украјинска јединица "Дњепр-1".

"Откривена су тијела 286 жена које су биле силоване", рекао је Захарченко, преноси РИА "Новости".

Красноармејск је удаљен око 45 километара од Доњецка.