latinica  ћирилица
31/10/2014 |  13:12 | Аутор: sportal.rs

Лалатовић демантовао наводе о оставци

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић демантовао је писање појединих медија да је размишљао о оставци послије пораза од Рада и елиминације у Купу.

Он се наводно повјерио блиским пријатељима да сноси одговорност за лоше игре екипе и да ће се повући с позиције тренера. Лалатовић је такве наводе оцијенио као неистините.

"Наравно да тако нешто нисам изјавио, то је још једна глупост новинара", рекао је Лалатовић и додао: "Као великом звјездашу који је поникао у овом клубу наравно да ми не прија кад изгубимо утакмицу и ако неко треба да преузме кривицу за то, то сам ја. Али тренутно не размишљам о оставци. Имам подршку клуба и када будем ријешио да одем, знаћете".

Звезда у недјељу од 13 сати на Врачару игра меч 11. кола против Рада, од кога је у сриједу на истом мјесту поражена 1:0 у осмини финала Купа.

"Прво полувријеме смо нажалост изгубили, према мом мишљењу несрећно. Окрећемо се другом које је најбитније за нас у овој сезони, јер би евентуалном побједом остали у трци за титулу, и искупили бисмо се и за претходни пораз. Сигурно да неће бити лако играти с неким два пута и побиједити. Надам се да ћемо одиграти много боље него у Купу. Црвено-бијеле, али и играче Рада, поново очекује тежак терен на Врачару, који је у одређеној мјери био узрок лоше игре екипе у сриједу. Лош терен није изоговор. Једноставно морамо да играмо боље него што смо одиграли и да појачамо пас игру. Не смијемо превише да прескачемо игру, већ да наше нападаче "тражимо" пасовима, јер Јовић много боље игра ногом него главом. Он је у том мечу против Рада промашио у ситуацији из које је теже промашити него постићи гол. Касније смо имали још неке шансе, па смо примили гол, а зна се да је екипа која се брани увијек у лакшој позицији у таквим условима", рекао је тренер црвено - бијелих. 

Звезда послије 10 кола има 23 бода, два мање од Војводине и Партизана који се састају у недјељу од 19 сати.