latinica  ћирилица
31/10/2014 |  14:52 | Аутор: СРНА

Ухапшен преварант - Обећавао новац поплављеним Добојлијама

Добојска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали Б.Ш. из овог града због сумње да је починио четири кривична дјела преваре, обећавајући новац за санацију поплављених објеката, саопштено је из Центра јавне безбједности Добој.

Б.Ш. је осумњичен да је у септембру и октобру преварио три суграђанина које је сусретао на улици или испред зграде гдје станују, обећавајући им помоћ у остваривању права на донацију за санирање штете на поплављеним објектима.

Б.Ш. је од оштећених тражио 150 или 250 КМ да би у њихово име отворио жиро-рачун на који би наводно били уплаћени обећани новчани износи.

Након што их је довео у заблуду да имају отворен жиро-рачун, он је од оштећених тражио још 150 или 250 КМ на име додатних административних трошкова које је наводно потребно уплатити да би обећани новац могао бити уплаћен у кратком року.

Против Б.Ш. већ је поднесен извјештај за почињено кривично дјело превара, због основа сумње да је 14. октобра довео у заблуду суграђанку од које је узео 60 КМ на име наводног отварања жиро-рачуна, а потом 40 КМ на име додатних трошкова, обећавши јој уплату новца за санирање поплављеног објекта.

Пријављени је крајем августа и почетком септембра посудио одређен износ новца од њему познатог лица, од кога је више пута посуђивао и аутомобил који је враћао са празним резервоаром, иако је обећао да ће измирити трошкове утрошеног горива.

Он је крајем октобра познанику на име измирења дуга дао пет прстена за које је тврдио да су златни, али је оштећени провјером утврдио да је ријеч о бижутерији. На овај начин оштећеном је причињена материјална штета од око 600 КМ.

Након извршене криминалистичке обраде, Б.Ш. ће, уз сагласност дежурног тужиоца, бити пуштен на слободу, а Окружном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.