latinica  ћирилица
31/10/2014 |  16:02 | Аутор: СРНА

Фоча: На сајму у Београду набављено 500 нових наслова

Српска централна библиотека "Просвјета" из Фоче набавила је на 59. Међународном сајму књига у Београду 546 књига, међу којима је око 500 нових наслова.
Фоча: "Просвјета" на београдском сајму књиге - Фото: СРНА
Фоча: "Просвјета" на београдском сајму књигеФото: СРНА

За ове намјене фочанска библиотека издвојила је 5.000 КМ, од чега 3.000 КМ из сопствених извора, а 2.000 марака из гранта за културу општине Фоча.

Директор Библиотеке Славица Дивјак-Обреновић истиче да су књижни фонд обогатили актуелним насловима објављеним у овој и прошлој години.

"Узели смо едицију `1914-1918.`, коју је издао `Прометеј` у сарадњи са РТС-ом, а што нам је посебно драго набавили смо и едицију Матице српске `10. вијекова српске књижевности", рекла је Обреновићева.

Она наводи да је Библиотека обогаћена насловима Паула Куеља, Тонија Парсонса, Гијома Мусоа, Ане Хоуп, Џејмса Транга, те домаћих писаца Владе Арсића, Весне Дедић-Милојевић, Светлане Велмар-Јанковић.

"Набавили смо и `Каинов ожиљак` Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића, што је Лагунин хит за ову годину. Такође, и књигу Џевада Сабљаковића `Како убити господина Фројда`, од Вање Булића `Досије Богородица`, комплет Андрићевих романа и много других наслова, тако да имамо скоро све актуелне књиге које су у понуди", истакла је Обреновићева.

На Сајму у Београду набављене су и књиге за дјечије одјељење, а како средства од 5.000 КМ нису у потпуности утрошена, дјечија лектира биће обогаћена и у Заводу за уџбенике Републике Српске.