latinica  ћирилица
31/10/2014 |  16:54 | Аутор: СРНА

Састанак у Зворнику

У Зворнику је почео састанак предсједника коалиционих странака Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика, Демократског народног савеза Марка Павића и Социјалистичке партије Петра Ђокића.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће на састанку бити ријечи о саставу нове владе и о наставку коалиционе сарадње.

"Увјерен сам да то можемо да остваримо. Партнерство са ДНС-ом и СП омогућава формирање владе и мислим да то можемо брзо урадити", навео је Додик прије почетка састанка.

Лидер ДНС-а Марко Павић рекао је новинарима да очекује да на данашњем састанку буду отворена сва питања која се намећу у вези са формирањем власти и да се покаже степен сагласности с циљем њиховог рјешавања.

"Не очекујем да данас ријешимо сва та питања, али очекујемо да покажемо степен сагласности и да можемо да одемо пред органе наших странака, а потом пред коалицију и да постигнемо коначан договор", навео је Павић.

Предсједник СП Петар Ђокић рекао је да се данашњим састанком, практично, отварају најконкретније и најозбиљније активности у вези са конституисањем нових власти у Републици Српској, а биће ријечи и о формирању власти на нивоу БиХ.

"Увјерен сам да ми, као дугогодишњи партнери у власти, можемо радити на формирању нове власти у Српској. Желим да вјерујем да ћемо у томе успјети", нагласио је Ђокић.