latinica  ћирилица
15/11/2014 |  11:29 | Аутор: Б92

Ивановић: Мислимо да смо звијезде

Капитен Србије Бранисалав Ивановић рекао је да је репрезентација "ужасно одиграла" против Данске и оцијенио да играчи очигледно не знају шта значи репрезентација.

"Ово је изузетно тежак пораз на нас, веома тешка утакмица. Екипа очигледно није свјесна колико је важно играти за репрезентацију, колико то свима треба да значи", рекао је Ивановић.

Србија је у утакмици одиграној на стадиону Партизана без присуства публике изгубила од Данске и тако умањила шансе за пласман на Европско првенство.

"Од почетка до краја утакмице Данска је била боља, контролисали су ритам у потпуности, једноставно нисмо ништа урадили да бисмо добили ову утакмицу. Нисмо имали никакав одговор, ужасно смо лоше тактички одиграли", казао је Ивановић.

Капитен репрезентације Србије је оцијенио да екипа има проблема са менталитетом.

"Мислим да ми као екипа, репрезентација, имамо огроман проблем са менталитетом, јер већ годинама не успијевамо да направимо неки резултат. Ово није само сада, ово већ траје већ дужи период. Много лоше приступамо утакмицама, јер мислимо да смо увијек бољи од других, а то никако није добро", рекао је Ивановић.

Он је као примјер навео млађе селекције Србије које, према његовом мишљењу, у утакмице улазе као аутсајдери и онда желе да се докажу и побиједе.

"А ми мислимо да смо велике звијезде и увијек мислимо да смо бољи од других, па нас све то на крају кошта резултата. Уколико желимо да у будућности имамо неке резултате, то морамо да промијенимо. Овако више не може", казао је он.

Фудбалери Србије су из свлачионица послије меча изашли послије једног сата, а Ивановић је навео да није било никаквог састанка већ да је екипа само сједила у свлачиони, да су се "гледали без много ријечи".

Тим Србије из три утакмице има један бод, шест мање од Данске, пет од Португала, а испред је још и селекција Албаније.

"Резултат послије три меча нам никако не даје право да мислимо о томе (о пласману на Европско првенство). Морамо много да напредујемо, очекују нас два тешка гостовања", рекао је Ивановић.

Србија ће у наредном колу Групе И марта гостовати у Португалу.