latinica  ћирилица
20/11/2014 |  17:55 | Аутор: СРНА

Челинац: Нова школа до краја полугодишта

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија обишао је данас у Челинцу мјесто изградње новог објекта Основне школе "Милош Дујић" који ће, ако временске прилике дозволе, бити у функцији до краја првог полугодишта.
Челинац: Изградња нове основне школе - Фото: СРНА
Челинац: Изградња нове основне школеФото: СРНА

Вриједност новог објекта је четири милиона КМ, од чега је Влада Српске обезбиједила 3,4 милиона КМ, УНДП 270.000 КМ, а преостали дио средстава биће обезбијеђен наредних дана.

Мутабџија је навео да је нова школа један од најмодернијих и најквалитетнијих објеката за основно образовање у Српској, у којем ће ђаци и наставници имати савршене услове за извођење наставног процеса.

Изградња нове школе финансира се из Развојног фонда Републике Српске, а до мање кашњења у радовима дошло је због повезивања инфраструктуре са другим дијеловима града, рекао је министар, и изразио увјерење, да ће челиначки основци већ у овом полугодишту ући у нову школу.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је да ће, након отварања новог објекта, ученици средње школе бити "подстанари" у основној, јер би требало да почне дуго очекивана санација крова средње школе.

"Средства за реконструкцију Средње школе обезбиједили смо посредством УНДП-а, а ријеч је о обнављању крова, комплетне столарије, фасаде и подова. Када завршимо санацију Средње школе онда ћемо комплетирати један образовни центар са објектом нове основне школе, спортском двораном и дјечијим вртићем", додао је Зељковић.

Преласком у нови објекат, ученици ће похађати наставни час у трајању од 45 минута, уз знатно боље услове рада.