latinica  ћирилица
20/11/2014 |  19:28 | Аутор: РТРС

Јовичић: Приоритет МУП РС очување безбједности

Министар унутрашњих послова Републике Српске, Радислав Јовичић, рекао је поводом крсне славе МУП Републике Српске, Аранђеловдана, да је остварен велики успјех у финансијским истрагама, као и одређени резултати на сузбијању корупције.
Радислав Јовичић - Фото: РТРС
Радислав ЈовичићФото: РТРС

Јовичић је гостујући у емисији "Отворено речено", Радија РС, истакао да је МУП Српске радио на Стратегији борбе против корупције и Акционом плану, те дао подршку Министарству правде. Он је нагласио да је направљен велик напредак када је ријеч о опремљености припадника МУП Српске, захваљујући великој подршци предсједника Српске Милорада Додика и Владе.

Одговорност и част је бити ресорни министар, али и полицајац Српске, изјавио је министар Радислав Јовичић, наглашавајући да је забиљежен пад криминала, од 10 одсто у односу на исти период прошле године, али и да је смањен број саобраћајних несрећа. Он је посебно истакао регионалну сарадњу и акције "Шетач 1" и "Шетач 2".

- У ове двије акције заплијењено је више од 200 килограма сканка и пола килограма хероина, као и велики број комада оружја - навео је Јовичић.

Коментаришући случај "Бирач", Влада је имала приоритет да сачува ово предузеће, али и радна мјеста, додао је Јовичић, и напоменуо, да МУП Српске заједно са надлежним институцијама интензивно ради на рјешавању финансијске истраге и бројних малверзација у вези с овом фирмом.

Јовичић је нагласио, да ће МУП Српске и у будућности имати приоритет када је безбједносна ситуација у питању, а то је: борба против тероризма, привредног и сајбер криминала. Он је поводом крсне славе МУП Републике Српске, напоменуо да никако не смијемо заборавити 782 полицајца који су живот дали за стварање и очување Српске.

- Свим припадницима МУП-а РС желим да честитам крсну славу Аранђеловдан, уз много здравља и још добрих резултата у раду - рекао је министар Јовичић.

Говорећи о стању у саобраћају, министар је рекао да ће, иако је број саобраћајних несрећа мањи у односу на прошлу годину, МУП Српске настојати да се још више повећа безбједност у саобраћају, путем додатних едукација учесника, постављањем фиксних радара, али и обиљежавањем најопаснијих дионица у Српској.