latinica  ћирилица
20/11/2014 |  21:23 | Аутор: СРНА

И.Сарајево: Затворене "Вечери чешке музике"

Концертом пијанисте и професора клавира на Конзерваторијуму у Прагу Михаила Резека у амфитеатру Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву затворен је Фестивал "Корал - вечери чешке музике".

Музички директор Фестивала "Корал" Клаудија Кркотић рекла је да је све протекло беспријекорно и изразила задовољство одзивом публике.

"Наш гост из Прага веома је задовољан и у неколико наврата је истакао да се осјећа као да је одувијек био међу нама. Просто зрачи нека позитивна енергија", изјавила је Кркотићева, и нагласила, да су концертне дворане биле пуне током Фестивала, а да је задовољство младих потврда да је ово добар пројекат.

"Полазници мајсторског курса показали су да код нас постоје младе наде које његују и желе да његују класичну музику. Потврда овог фестивала, као чина доброг пројекта, јесте што су задовољни млади људи, како ученици средњих школа, тако и наши студенти који сматрају да су у овом фестивалу добили свој простор да покажу и надограђују своје знање", каже Кркотићева.

Она је нагласила да се интензивно ради на томе да током децембра поново буде одржан фестивал вечери руске музике.

"Трудимо се не само да направимо фестивал доводећи умјетнике, него у суштини Организациони одбор и Савјет фестивала тежи да све што радимо има умјетничку тежину и квалитет, тако да тежимо да тематски буду инструменти који су мало застуљени код нас", појаснила је Кркотићева.