latinica  ћирилица
21/11/2014 |  12:04 | Аутор: СРНА

ЦИК: Три замјенска мандата за посланике НСРС

Централна изборна комисија БиХ до данас је додијелила три замјенска мандата за Народну скупштину Републике Српске, чија је конститутивна сједница заказана за понедјељак, 24. новембар.

Од мандата посланика освојеног на изборима 12. октобра одустао је градоначелник Приједора Марко Павић, а његов мандат ЦИК је додијелио сљедећем квалификованом кандидату са листе коалиције ДНС-НС-СРС Душку Ивићу.

И градоначелник Требиња Славко Вучуревић обавијестио је ЦИК да одустаје од мандата који је добио као кандидат ПДП-а, па ће њега у Народној скупштини Републике Српске замијенити Зоран Пологош.

Мандат актуелног начелника општине Соколац Милована Бјелице, који је одустао од мјеста посланика у Народној скупштини, одлуком ЦИК-а припао је сљедећем квалификованом кандидату са листе коалиције СДС-ПУП-СРС Новаку Мотики.

Посланици у Народној скупштини у мандатном периоду 2014-2018. године у понедјељак, 24. новембра, потписаће и преузети сертификате ЦИК-а, а потом на конститутивној сједници положити свечану заклетву.

Дневним редом конститутивне сједнице Народне скупштине предвиђено је да заклетву положе предсједник и потпредсједници Републике Српске.