latinica  ћирилица
21/11/2014 |  12:05 | Аутор: СРНА

Додик: МУП РС једна од најбољих безбједносних агенција у БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске једна од најбољих безбједносних агенција у БиХ.

Додик је, поводом крсне славе МУП-а - Светог архангела Михаила, изразио задовољство стањем и организованошћу Министарства, као и чињениcom да је након много година жестоких атака на полицију, Република Српска задржала ову надлежност.

"Све године након тога показале су способност друштва, а и полиције да оствари свој најважнији задатак", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да борба за безбједност друштва подразумијева и борбу против тероризма, због чега је полицију Републике Српске за то потребно адекватно оспособити.

"Због тога ћемо у наредном периоду, осим очувања материјалног положаја полицајаца, наставити са опремањем полиције неопходном логистиком да би могла да се супротстави изазовима који уопште нису мали", рекао је Додик.

Он је за наредну годину најавио максимално ангажовање полиције, али и свих осталих сегмената друштва у оспособљавању за борбу против тероризма, криминала и корупције.

Додик је, поводом крсне славе МУП-а, положио вијенце на Спомен-плочу погинулим припадницима Министарства у згради МУП-а у Бањалуци.

Вијенце су положили и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, те министар унутрашњих послова и директор Полиције Радислав Јовичић и Гојко Васић.

ЦВИЈАНОВИЋ: ПОБОЉШАНИ МАТЕРИЈАЛНИ УСЛОВИ ЗА РАД ПОЛИЦИЈЕ

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је, упркос великом изазовима и кризи, обезбијеђено побољшање материјалних услова за рад полиције Српске. Цвијановићева је рекла новинарима након промоције дипломираних правника унутрашњих послова да се то побољшање огледало и у набавци нових возила за полицију, али и повећањем полицијских плата.

"Овдје сам да изразим задовољство што Министарство унутрашњих послова обиљежава своју славу Аранђеловдан, али исто тако и што је данас дан Високе школе унутрашњих послова", истакла је Цвијановићева.