latinica  ћирилица
21/11/2014 |  12:18 | Аутор: СРНА

Иванић разговарао с предсједницом Јужне Кореје

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је у Сеулу с предсједницом Јужне Кореје Парк Геун Хи, а током састанка истакнута је потреба сагледавања могућности улагања у земље Балкана, посебно у БиХ.

Иванић у Сеулу учествује на Конференцији лидера Свјетске уније демократа, којој присуствује више од 50 делегација из цијелог свијета, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На овој конференцији доминантне су теме из области економије, друштвених реформи и регионалних безбједносних изазова.

Обраћајући се учесницима Конференције, Иванић се осврнуо на изазове пред којима се налазе БиХ и регион Западног Балкана, потребу сталног успостављања компромиса, процеса интегрисања у ЕУ, као и стварања већег повјерења и међусобног уважавања као кључног услова стабилности и економског опоравка.

Иванић се састао и са Ким Мо Сунгом, предсједником владајуће Санури партије, која има апсолутну већину у парламенту Јужне Кореје.

Он је позвао Сунга да размотре могућности инвестирања у БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ разговарао је о интензивирању економске и политичке сарадње са премијером Финске Александром Стубом, предсједником ИДУ-а и бившим премијером Аустралије Џоном Хауардом, те другим лидерима и званичницима из цијелог свијета.