latinica  ћирилица
21/11/2014 |  13:55 | Аутор: РТС

Ћурчић једини кандидат за селектора Србије

Радован Ћурчић је једини кандидат за мјесто селектора националног тима Србије, што практично значи да ће бити трајни насљедник Дика Адвоката, јавља РТС.

Ћурчић је тренутно селектор младе репрезентације, коју је успио да одведе до ЕП у Чешкој 2015., избацивши у баражу селекцију моћне Шпаније.

Он је у два наврата већ био вршилац дужности селектора, а послије оставке Дика Адвоката прошле недјеље по трећи пут је постављен на то мјесто, са ограниченим мандатом.

Како је избор селектора поврјен новом потпредсједнику савеза Сави Милошевићу а овај најавио да ће на клупи "Орлова" бити домаћи стручњак, Ћурчић се очигледно наметнуо као први, прави и једини избор.

Милошевић је рекао је да је једини кандидат за селектора Радован Ћурчић и да ће приједлог изнијети Извршном одбору, те додао да стално мијењање селектора велики проблем.

"Кључни проблем је то што се пречесто мијењају селектори. Због тога је моја жеља да добијемо селектора на дуже вријеме, јер је до сад селекција била ван система. Ћурчић је човјек који зна како се ради у систему, а то што је урадио са младом селекцијом га је препоручило и ја ћу његово име дати на Извршном одбору и очекујем да ће они то прихватити. Он јесте једини кандидат, а ако не буде изгласан, имаћемо потпуно другу слику. Нисам диктатор и мислим да је по стручности он најбољи кандидат", рекао је Милошевић на жријебу четвртфинала Купа Србије.