latinica  ћирилица
21/11/2014 |  14:40 | Аутор: СРНА

Притвор двојици мушкараца због покушаја силовања

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за Р.Д. (56) из Приједора због сумње да је у више наврата покушао да силује своје кћерке, те за М.Б. (49) из Мркоњић Града осумњиченог за покушај обљубе 14-годишње дјевојчице.
Привођење због полног насиља - Фото: РТРС
Привођење због полног насиљаФото: РТРС

Р.Д. је на терет стављено кривично дјело полно насиље над дјететом у вези са кривичним дјелом силовање у покушају, док је М.Б. осумњичен да је починио кривично дјело обљуба над немоћним лицем у покушају.

Портпарол суда Јелена Марковић Поповић рекла је да је притвор за Р.Д. одређен због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, као и због бојазни да ће поновити кривично дјело или да доврши покушано кривично дјело.

Она је истакла да му је притвор одређен због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година и тежа казна с обзиром на начин извршења или посљедица кривичног дјела.

Поповићева је нагласила да је притвор за М.Б. из Мркоњић Града одређен због бојазни и околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке. М.Б. је осумњичен да је 19. новембра у Мркоњић Граду покушао да обљуби дјевојчицу од 14 година.

Р.Б. је осумњичен да је од 2004. до 18. новембра ове године у више наврата покушао да силује своје двије кћерке.