latinica  ћирилица
23/11/2014 |  09:49 | Аутор: РТРС

Сутра конститутивна сједница Народне скупштине РС

У понедјељак, 24.новембра биће одржана конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске са почетком у 12 часова.

 

На сједници ће бити изабрано руководство Парламента, верификовани мандати посланика, а свечану закллетву  положиће предсједник Републике Српске, Милорад Додик и потпредсједници, Рамиз Салкић и Јосип Јерковић.

У Народној скупштини Српске у периоду од 2014. до 2018. године СНСД ће имати 29 посланика,  СДС-ПУП-СРС Републике Српске 24,  ДНС-НС-СРС осам,  ПДП седам,  те Коалиција "Домовина", НДП и СП по пет.

На конститутивној сједници Народне скупштине Републике Српске биће донесена и одлука о броју потпредсједника парламента Српске и њиховом избору.

На сједници би требало да буду усвојена и два закључка којима се покрећу иницијативе за избор делегата у Дом народа парламента БиХ и Вијеће народа Републике Српске.

Конститутивном сједницом деветог сазива Народне скуптшине Републике Српске предсједаваће најстарији посланик Илија Стеванчевић, а у раду ће му помагати најмлађи посланици, те генерални секретар.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.