latinica  ћирилица
25/11/2014 |  16:47 | Аутор: Агенције

Вучић: Одређени политичари помогли у махинацијама с кредитима

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас да узимање кредита без покрића од државних банака није било могуће без помоћи одређених политичара и да ће јавност сазнати ко су они када осумњичени за преваре о томе проговоре.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Коментаришући хапшење власника "Фармакома" Мирослава Богићевића, Вучић је новинарима у Крушевцу рекао да ће истрага бити проширена, наводећи да је оно што се Богићевићу ставља на терет само дио малверзација који је до сада истражен.

Вучић је поручио да "такав лоповлук и преварантски бизнис у Србији неће више постојати".

Он је напоменуо да се Србија опоравља након поплава, да постаје нормална земља која излази на прави пут, те оцијенио да ће бити веома добро мјесто за живот 2016. или 2017. године, преносе београдски медији.

Полиција је јуче на београдског аеродрому "Никола Тесла" ухапсила шабачког бизнисмена Мирослава Богићевића, док је покушавао да напусти земљу, а ухапшено је још шест лица.

Осумњиченима се ставља на терет да су као одговорна лица Привредне банке Београд од јуна 2012. до краја марта 2013. године незаконитим одобравањем десет кредита прибавили противправну имовинску корист Концерну "Фармаком МБ" у износу већем од 15 милиона евра.