latinica  ћирилица
25/11/2014 |  17:59 | Аутор: СРНА

Влада: 2.475 лопти за школе у Српској

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници информацију о реализацији пројекта "Играј за школу", у оквиру којег су све основне и средње школе добиле укупно 2.475 лопти, или девет лопти по школи, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада Српске је усвојила и информацију о асистентима за ученике са сметњама у развоју у школској 2014/2015 години и задужила Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да обезбиједе додатна средства од 160.000 КМ из буџетских ставки за ову годину.

На сједници је прихваћена информација о раду Канцеларије Владе Српске у Брчко дистрикту за период од 1. маја до 31. октобра ове године, по којем је у том периоду ријешено 3.514 захтјева лица са пребивалиштем у дистрикту за стицање држављанства Српске, по основу избора или промјене ентитетског држављанства.

У тој информацији наводи се и да је велики број странака које долазе по информације о поступку, начину и документацији потребној за стицање двојног држављанства Србије.

На сједници је донесена и одлука о одобравању кредита општини Мркоњић Град из средстава револвинг фонда у области водоснабдијевања и комуналне инфраструктуре у износу од 350.000 КМ.

Министри у Влади Републике Српске, који су јуче прихватили функцију посланика у Народној скупштини, неће учествовати у раду Владе Српске до прибављања мишљења Секретаријата за законодавство.